Мультимільярдер Слім придбав пакет акцій New York Times Co — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мультимільярдер Слім придбав пакет акцій New York Times Co

Фондовий ринок
202
Мексиканський мільярдер Карлос Слім, що володіє, за версією журналу Forbes, другим у світі капіталом розміром понад $60 млрд., купив пакет акцій New York Times Co, повідомило агентство Bloomberg.
Слім придбав 6,4% акцій New York Times Co., ставши третім найбільшим інвестором видавничої компанії, відомої такими виданнями як щоденні газети New York Times, Boston Globe, International Herald Tribune.
Газети, що видаються компанією, переживають не кращі часи у зв'язку з відтоком рекламодавців із друкованих ЗМІ в Інтернет. Днями компанія повністю скоротила підрозділи з доставки газет, її акції з початку року втратили в ціні близько 20%.
Фінансові статки магната засновані на комунікаційній індустрії. Двері до всесвітньої слави Слім відкрив в 1990 році, купивши на аукціоні за $1,76 млрд контрольний пакет мексиканського телекомунікаційного монополіста Telmex. Уже через рік американські банкіри оцінили Telmex в $12 млрд.
Аналітики відзначають, що Слім має надприродну здатність знаходити недооцінені, погано керовані компанії і перетворювати їх в ефективний бізнес.
Незважаючи на свої статки, 67-річний Слім, за свідченням преси, як і раніше живе в будинку, у якому його сім'я влаштувалася ще до того, як стала однією із найзаможніших у світі, і їздить на роботу в скромний офіс у підвалі без вікон.
Карлос Слім народився в Мехіко в 1940 році, закінчив місцевий університет за фахом “інженер”, але інженером так і не попрацював. Сенс фінансових операцій майбутній мільярдер зрозумів ще в дитинстві. Зі спогадів родичів, маленький Карлос любив під час сімейних вечерь торгувати цукерками і сигаретами.
Зараз статки Сліма дорівнюють 8% ВВП всієї Мексики.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас