США тягнуть все нижче — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США тягнуть все нижче

Фондовий ринок
354
В середу увага інвесторів була прикута до американського інвестиційного банку Lehman Brothers, який списав додаткові $4 млрд. Ця новина потягнула вниз всі європейські майданчики, у тому числі й ПФТС, який втратив 4,63%, знову обновивши річний мінімум на позначці 456,99 індексних пункту.
"Фондова біржа відкрилася майже миттєвим зниженням котирувань акцій, і ринок став перед загрозою зупинки", - говорить фінансовий аналітик Foyil Securities Анастасія Сергієнко. За її словами, обсяг торгів склав лише 18 млн. грн., причому на тлі глобального розпродажу на ринку гравці не мали можливості проводити значну кількість технічних угод, які останнім часом увійшли в моду. Лідерами з обсягу укладених угод стали "Азовсталь " (2 млн. грн.), Крюківський вагонобудівний завод (1,65 млн. грн.) та Алчевський меткомбінат (1,63 млн. грн.)
"Серед паперів першого ешелону в лідерах падіння в середу опинилися акції "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод" (-10,99%), у другому ешелоні - папери Алчевського коксохімічного заводу (-18,97%)",- відзначив Андрій Супранонок, брокер інвестиційної компанії Concorde Capital. Крім того, істотно знизилися котирування шахти "Комсомолець Донбасу" (-18%), Алчевського металургійного комбінату (-15,93%) і всіх паперів індексного кошика ПФТС, крім концерну "Стирол" та "Дніпроенерго".
На думку учасників ринку, до кінця тижня збережеться низька активність через негативне зовнішнє тло і внутрішню політичну нестабільність.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас