Evraz Group завершила купівлю 5 українських метпідприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Evraz Group завершила купівлю 5 українських метпідприємств

Фондовий ринок
496
Гірничо-металургійна промислова група Evraz Group завершила покупку 99,25% акцій компанії "Суха балка", 95,57% - Дніпропетровського металургійного заводу імені Петровського, 93,74% - коксохімічного заводу "Баглейкокс", 98,65% - КХЗ "Дніпрококс" і 93,83% - Дніпродзержинського КХЗ (усі - Дніпропетровська область).
Про це говориться в повідомленні Evraz.
"Evraz Group повідомляє про завершення другого етапу придбання виробничих активів в Україні", - говориться в повідомленні.
Він полягає в додемісії акцій Evraz Group (випущено 4,195 млн. акцій), які були обміняні мажоритарним акціонером групи, компанією Lanebrook Limited, на 48,6% акцій компанії Palmrose Limited (Кіпр), що безпосередньо володіє вищезгаданими українськими активами.
Після проведення даних операцій Evraz Group володіє 100% Palmrose Limited.
Як повідомляло агентство, у квітні Evraz Group купила 51,4% кіпрської "Палмроуз", що володіє ДМЗ ім. Петровського, "Сухою балкою" (Кривий Ріг, Дніпропетровська область), "Баглейкоксом", Дніпродзержинським коксохімічним заводом (обидва - Дніпродзержинськ, Дніпропетровська область), і "Дніпрококсом" (Дніпропетровськ) за $1 млрд.
Evraz Group (головна компанія зареєстрована в Люксембурзі) є найбільшим виробником сталі в Росії і входить до числа 12 провідних сталеливарних компаній світу, в 2004 році загальний обсяг виплавки сталі підприємствами групи склав 13,7 млн. тонн.
Evraz Group також володіє активами в Італії, Чехії і США.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас