"Роснафта": Політика ОПЕК і Росії відбиває інтереси споживачів в усім світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Роснафта": Політика ОПЕК і Росії відбиває інтереси споживачів в усім світі

Енергетика
126
Президент "Роснафти" Сергій Богданчиков, що брав участь у сесії Конференції ОПЕК, на якій було ухвалено рішення про зниження видобутку сировини на 520 тис. барелів на добу, вважає, що політика, яку здійснюють ОПЕК і Росія, відбиває інтереси споживачів в усім світі, говориться в повідомленні "Роснафти". "Ми не можемо встановити сьогодні дешеву ціну на нафту, компенсувати тільки витрати і не інвестувати в майбутній розвиток", - наводиться в повідомленні думка Богданчикова.
"Справедлива ціна для виробника нафти, будь то ОПЕК чи компанія країни, що не входить в організацію, це та ціна, що дозволяє в даний період часу компенсувати всі витрати. А також заробити такий прибуток, що дозволив би забезпечити інвестиції, щоб вчасно вводити в експлуатацію нові родовища, щоб потік нафти, нафтопродуктів, необхідних світовому споживачеві, не висихав", - наводиться в повідомленні думка Богданчикова.
Голова "Роснафти" заявив, що вважає "справедливими" нинішні ціни на нафту, які відображають ті витрати, які реально зросли в силу того, що збільшилися обсяги видобутку на шельфах. "Ми сьогодні навіть бачимо приклади, коли найбільші нафтові компанії купують запаси нафтоносних пісків, важку нафту. Нафта стала дорожчою в силу об'єктивних обставин", - додав він.
"Росія довгий час співробітничає з ОПЕК і сподіваюся, що надалі наші зустрічі будуть сприяти ще більш тісній взаємодії. Нас об'єднує дуже багато факторів. Принципових розбіжностей між нами нема, і ми не бачимо їх у майбутньому", - заявив президент "Роснафти".
Компанія "Роснафта" має намір добути до кінця нинішнього року більше 110 млн тонн нафти, а до 2015 року довести щорічний видобуток до 160 млн тонн.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас