Міноритарії Укрнафти знову заблокували проведення зборів акціонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міноритарії Укрнафти знову заблокували проведення зборів акціонерів

Енергетика
187
Проведення призначених на вівторок чергових позачергових зборів акціонерів найбільшого нафтовидобувного підприємства країни ВАТ Укрнафта було заблоковано через те, що фінансова компанія Укрнафтогаз (Київ) знову не надала Укрнафті реєстр власників іменних цінних паперів товариства.
Сьогодні вранці правління Укрнафти на вході в центральний офіс компанії, де повинні були проходити збори, розмістило оголошення про відсутність реєстру і, відповідно, неможливість проведення реєстрації акціонерів, а також самих зборів.
Аналогічне оголошення зустрічало акціонерів підприємства і їхніх представників два з половиною місяці тому, 24 червня 2008 року.
Укрнафта з початку поточного року почала чотири спроби провести збори акціонерів. Збори, призначені на 23 січня, не відбулися через відсутність кворуму, інші три (16 квітні, 24 червня і 9 вересня) - через ненадання ФК Укрнафтогаз реєстру акціонерів.
У свою чергу, реєстратор відмовляється надавати реєстр, посилаючись на заборону суду.
Ініціатор проведення зборів і найбільший акціонер Укрнафти - НАК Нафтогаз України, якій належить 50%+1 акція АТ, у вівторок вкотре висловили стурбованість із приводу зриву зборів акціонерів товариства.
Держхолдинг вважає за доцільне на законодавчому рівні знизити кворум зборів акціонерів з 60%+1 акції до 50%+1 акції для усунення перешкод у проведенні зборів акціонерів нафтогазових компаній, у яких державі належить 50%+1 акція.
Порядок денний призначених на вівторок зборів акціонерів включав питання про розподіл прибутку Укрнафти і виплату дивідендів за 2006-2007 р., перевибори членів наглядової ради, ревізійної комісії і правління товариства, зміну реєстратора, а також внесення змін в статут та інші внутрішні нормативні документи.
Крім того, акціонери планували обговорити питання виконання Укрнафтою рішень уряду про продаж Нафтогазу України добутого газу, які нинішній менеджмент відмовляється виконувати через занижені ціни продажу.
Крім того, НАК також мала намір зобов'язати товариство в найкоротший термін надати фінансову звітність за 2006 рік, складену за міжнародними стандартами, щомісяця подавати фінансові плани на наступний місяць і звіти про їхнє виконання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас