Кушнер: Росію можна стримувати за допомогою газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кушнер: Росію можна стримувати за допомогою газу

Енергетика
512
Міністр закордонних справ головуючої в ЄС Франції у своєму інтерв'ю виданню Newsweek заявив, що серйозних економічних санкцій проти Росії Європа ввести не в змозі, а єдине що можна зробити - це вдарити по газу.
"Відреагувати можна було б, наприклад, сформувавши єдину європейську організацію із закупівель газу - що забезпечила б солідарність серед споживачів", - заявив Кушнер.
Крім того, Кушнер розуміє, що санкції проти Росії можуть обернутися негативом для самої Європи. Для підтвердження цього він згадує досвід України.
"А що можуть зробити санкції проти країни, що поставляє тобі товар? Ви хочете, щоб ми їм всю атмосферу перекрили? Медведєв сказав: 'Обережно, ми теж можемо ввести санкції'. Згадайте, що вони зробили з Україною", - заявив французький політик."Які санкції - припинення торговельних відносин? Можна, звичайно, але ми перебуваємо у СОТ і хочемо, щоб економіка була ринковою - а якщо ринкова економіка намагається обрубати зв'язки з таким великим ринком, як Росія, то це буде складно. Серйозних санкцій ніхто не пропонував", - відзначив Кушнер.
Напередодні саміту ЄС щодо ситуації в Грузії повідомлялося, що Європа може ввести санкції проти Росії і працює над двома варіантами: жорстким і більш м'яким.
У свою чергу, Росія заявила, що якщо буде потреба, готова прийняти спеціальні закони, що передбачають дипломатичні та економічні санкції до інших держав.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас