Індекс ПФТС танцює навколо 500 пунктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс ПФТС танцює навколо 500 пунктів

Фондовий ринок
190
В понеділок індекс ПФТС відреагував стриманим зростанням на інформацію про початок націоналізації двох найбільших іпотечних агентств США та одночасно найбільш постраждалих від фінансової кризи установ США - Fannie Mae і Freddie Mac.
За підсумками торгів індекс підвищився на 3,29% - до 498,87 індексного пункту, і знову вперся в психологічну позначку 500.
"Динаміка на українському ринку була обумовлена в першу чергу бажанням учасників ринку відіграти його обвал у п'ятницю, коли індекс ПФТС опустився на 6,92%",- вважає аналітик компанії "ТЕКТ Ессет Менеджмент" Ірина Васильєва. Однак, на її думку, сильну підтримку вітчизняному ринку зробило і зростання світових фондових майданчиків в понеділок, що стало можливим завдяки переходу Fannie Mae і Freddie Mac під контроль уряду США.
Торговельна сесія на ПФТС проходила із середнім обсягом торгів і ліквідністю - було укладено 275 угод на суму 31,3 млн. грн. Однак на ринку в цей день не спостерігалося будь-яких значних корпоративних новин.
Найбільш ліквідними виявилися акції "Азовсталі" (79 угод на суму 3,8 млн. грн.), Алчевського металургійні комбінати (53 угоди на суму 3 млн. грн.), Єнакіївського металургійного заводу (49 угод на суму 2 млн. грн.) та Укрсоцбанку (19 угод на суму 1,5 млн. грн.).
"На цьому тижні ми очікуємо певне відновлення і деяку його кореляцію із закордонними майданчиками, - говорить Ірина Васильєва. - При цьому ми припускаємо, що основні фондові індекси США закриються в плюсі за підсумками тижня, хоча на них негативно може вплинути динаміка цін на нафту й дані за макроекономічними показниками". В той же час, на думку експерта, корективи в хід торгів на ПФТС можуть внести події навколо політичної кризи в Україні, однак навряд чи вони будуть спонукати ринок рухатися вгору.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас