Експерт: Політична криза і падіння цін на сталь можуть негативно вплинути на український фондовий ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Політична криза і падіння цін на сталь можуть негативно вплинути на український фондовий ринок

Фондовий ринок
342
Політична криза і падіння цін на сталь можуть найближчим часом вплинути на український фондовий ринок.
Такі побоювання РБК-Україна висловив керівник управління акцій компанії Galt & Taggart Securities Сергій Лесик.
"Останні чотири роки політична ситуація в країні не робила помітного впливу на фондовий ринок. Однак нинішня криза, що може привести до дострокових парламентських виборів, і президентські вибори, що наближаються, може негативно вплинути на ринок. Більшість фондів будуть очікувати, поки політична ситуація вляжеться, перш ніж вкладати кошти в українську економіку.
Крім того, на жаль, у нас економіка дуже сильно зав'язана на ціни на сталь і залізну руду. Уже зараз ми спостерігаємо деяке падіння цін на сталь, що може тривати надалі. Однак, вихід із кризи американської економіки може посприяти їх підвищенню", - відзначив він.
Разом з тим експерт вважає, що останні позитивні тенденції на світових фондових ринках вплинуть на Україну. "На вихідних уряд США заявив про підтримку іпотечних брокерів Fannie Mae та Freddie Mac і це вселяє якийсь оптимізм", - підкреслив він.
Говорячи про масштабне падіння вітчизняного фондового ринку в минулу п'ятницю Лесик висловив думку, що його причиною став різкий спад на російському, американському, а також азіатських ринках.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас