Канадці скуповують нерухомість у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канадці скуповують нерухомість у США

Нерухомість
544
Канадці скуповують нерухомість у США, ціни на яку обрушилися через іпотечну кризу. За даними Національної асоціації ріелторів США, канадці стали домінуючою нацією в загальному обсязі іноземних інвесторів у нерухомість, кожна четверта угода з нерухомістю була укладена за участю канадських громадян.
За рік число канадців, що купили будинки в США, подвоїлося.
Газета Wall Street Journal пояснює цю тенденцію тим, що канадський долар досить зміцнів в останні два роки і навіть обійшов американський долар торік, а банківська система країни, на відміну від банків США, широко надає іпотечні кредити під досить привабливий відсоток.
У той час як у США ціни впали з початку року на будинки на 16-17% у великих містах, у Канаді в 2007 році вони виросли на 8% і цього року, як очікується, збільшаться ще на 5%.
Американські ділові видання радять продавцям будинків звертатися винятково до тих ріелторських компаній, які працюють на канадському ринку, бачачи в цьому запоруку успіху.
У канадських ЗМІ описують ентузіазм тих, хто має намір вкласти в нерухомість у США, особливо у Флориді, де ціни з початку року обрушилися майже на 30%. Ontario Business News наводить приклад, коли канадці, що продали у Флориді будинки кілька років тому, тепер купують їх назад, але вже за ціною вдвічі дешевшою.
Курортне узбережжя Атлантики, де ціни на будинки неухильно росли останні два десятиліття, виявилося під ударом іпотечної кризи, що охопила країну. З початку року вартість будинків, розрахованих на проживання однієї сім'ї, упала тут на 28,3%, викликавши шок в американських інвесторів, що розглядали Маямі як одне з найпривабливіших місць для інвестицій. Саме тут була роздута найбільша "бульбашка" через активність інвесторів, що скуповували нерухомість для наступного перепродажу. Більший обвал цін у США зафіксований тільки в Лас-Вегасі (28,6%).
За даними ріелторів, інвестори, які купували нерухомість із залученням іпотечних кредитів, уже почали продаж будинків нижче їхньої первинної ціни. Так, кожна четверта угода з котеджами в Маямі відбувається за ціною нижчою від покупки.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас