Стара новина, видана за нову, обвалила акції United Airlines — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стара новина, видана за нову, обвалила акції United Airlines

Фондовий ринок
533
Новина з архіву, що раптово з'явилася в інтернеті, про те, що один з найбільших світових авіаперевізників United Airlines офіційно визнаний банкрутом, викликала в понеділок паніку на Уолл Стріт, обваливши акції компанії на 99%.
"Акції United сьогодні вранці продавали по одному центу, що на 99,92% нижче від їхньої ціни", - повідомила на своєму сайті газета New York Times.
Паніка була викликана повідомленням шестирічної давнини з газети Chicago Tribune, опублікованим в понеділок на веб-сайті видання Sun-Sentinel у південній Флориді, підхопленим впливовою консалтинговою Income Securities Advisors Inc, що поставляє свої продукти на термінал компанії Bloomberg. Агентство Bloomberg News також використало це повідомлення у своїх анонсах.
Торги акціями United Airlines на Нью-Йоркській фондовій біржі (NYSE) , другої у світі компанії за пасажирськими перевезеннями, були припинені близько полудня і United Airlines виступила з публічним спростуванням неправдивих відомостей, заявивши про те, що не ініціює ніякого банкрутства.
Після цього акції негайно пішли вгору, майже відігравши втрати. Однак біржі повідомила, що угоди, укладені в часовому проміжку між 10:55 і 11:08 ранку за нью-йоркським часом не будуть скасовані.
"United Airlines зажадало анулювання (історії) Sun-Sentinel і починає розслідування", - говориться в заяві авіакомпанії.
Chicago Tribune на своєму сайті також повідомила, що у зв'язку зі скандалом вилучила історію навіть зі свого он-лайнового архіву і починає власне розслідування. Газета-ініціатор історії, що викликала паніку на Уолл Стріт, знову обмежилася передруком Tribune.
United Airlines подавала заяву про банкрутство в грудні 2002 року, однак з 1 лютого 2006 року у зв'язку з оздоровленням свого фінансового стану вийшла з-під судового нагляду. Неправдива чутка лягла на сприятливий ґрунт - другий у світі авіаперевізник пасажирів зазнає великих збитків через безпрецедентні темпи збільшення цін на нафтопродукти в 2007 році та у першому півріччі нинішнього року. Однак компанія проводить політику скорочення витрат і персоналу, щоб пережити нинішній спад.
На закритті торгів на NYSE акції авіаперевізника були нижче на 12,1 % до закриття в п'ятницю, що можна оцінити як різке падіння їхньої вартості. United Airlines здійснює 3,3 тисячі рейсів на день за 210 маршрутами, охоплюючи своєю мережею 30 країн світу.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас