Аналітик: Український ринок вже майже намацав дно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітик: Український ринок вже майже намацав дно

Фондовий ринок
767
Український фондовий ринок майже досяг дна.
Так прокоментувала агентству "Інтерфакс-Україна" ситуацію на ПФТС аналітик ТОВ "Сіті Брок" (Київ) Людмила Курило в понеділок.
"У короткостроковій перспективі можна чекати відскоку і відновлення ринку. Однак ми допускаємо ймовірність, що ринок може ще трохи просісти, якщо будуть негативні новини із Заходу. Однак, схоже, дно вже зовсім близько", - сказав експерт.
Серед "блакитних фішок" у понеділок станом на 11:40 виросли акції Єнакіївського метзаводу - на 7,2%, Авдієвського коксохімзаводу - на 7,02%, Укрнафти" - на 6,72%, "Азовсталі" - на 6,09%, Райффайзен Банку Аваль - на 4,59%, Укрсоцбанку - на 4,5%, "Центренерго" - на 3,81%, "Мотор-Січі" - на 3,51%, "Західенерго" - на 0,3%.
Як повідомлялося з посиланням на експертів Citigroup та Lehman Brothers Тобіаса Левковича і Яна Скотта, американський фондовий індекс Standard & Poor's 500 завершить 2008 рік підйомом на 17%.
На думку фахівців, зниження більш ніж на 20% цін нафти, зерна і міді з рекордних рівнів буде сприяти ослабленню інфляції та підштовхне до зростання ринок акцій.
Європейські фондові індекси під часді торгів у понеділок ростуть на очікуваннях, що підтримка американських іпотечних компаній Fannie Maeтай Freddie Mac урядом країни зміцнить іпотечний ринок та обмежить збитки фінансових компаній. Підйом індексів перевищує 3,5%.
Як вважають аналітики "Інтерфакс-ЦЕА", російський ринок акцій у середині вересня може зробити корекційний рух нагору на тлі поліпшення зовнішніх факторів.
За їхніми словами, збільшенню вартості російських акцій, насамперед банківського сектора, на цьому тижні буде сприяти поліпшення кон'юнктури світових фондових ринків після рішення уряду США взяти під контроль дві найбільші іпотечні компанії країни - Fannie Mae та Freddie Mac. При цьому держава змінить керівництво обох компаній, а самі компанії одержать доступ до додаткового фінансування для того, щоб утриматися на плаву.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас