Японський фондовий ринок виріс на 3,4% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японський фондовий ринок виріс на 3,4%

Фондовий ринок
96
Фондові торги в Японії завершилися зростанням індексу Nikkei на 3,4%, що стало найбільш значним зростанням цього індексу за останні 5 місяців. Інвестори з наснагою сприйняли зроблену напередодні заяву Міністерства фінансів США про націоналізацію іпотечних брокерів Fannie Mae та Freddie Mac, які володіють або виступають гарантами більше 5 трлн дол. іпотечних боргових зобов'язань.
На цьому тлі найзначніше за підсумками торгів подорожчали акції компаній фінансового сектора. Так, акції найбільших у Японії банків Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. і Mizuho Financial Group Inc. виросли в ціні більш ніж на 12%, а цінні папери їх менш великого конкурента - Resona Holdings Inc. - на 11%, чому сприяла також заява керівництва банку про намір викупити частину своїх акцій. На 9,7% за підсумками торгів подорожчали акції брокерської компанії Nomura Holdings Inc., що, відповідно до повідомлень, що з’явились у ЗМІ, може зробити пропозицію про викуп пакета акцій американського брокера Lehman Brothers Holdings Inc.
За підсумками закриття торгів 8 вересня 2008 р. індекс Nikkei виріс на 412,23 пункту (+3,4%) - до 12624,46 пункту. Курс долара відносно японської ієни в порівнянні з курсом попереднього торговельного дня виріс на 1 ієну і склав 108,72 ієни/дол.
Як повідомлялося, міністерство фінансів США ухвалило рішення націоналізувати компанії Fannie Mae та Freddie Mac. При цьому голова відомства Генрі Полсон підкреслив, що дані компанії "настільки великі і переплетені з усією фінансовою системою країни, що їхній крах приведе до колосальних потрясінь на внутрішньому та міжнародному ринках".
А президент США Джордж Буш заявив, що націоналізація іпотечних брокерів була необхідна через "неприйнятні ризики" для економіки країни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас