Газпром отримав право ведення робіт на низці родовищ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром отримав право ведення робіт на низці родовищ

Енергетика
193
Газпром 2 вересня одержав ліцензії на Чаяндинське, Киринське і Семаківське родовища, очікує одержати ліцензії на ще сім родовищ також у вересні, повідомив заступник голови газового концерну А. Ананенков, передає Інтерфакс.
"Право на ведення робіт на Чаяндинському, Киринському і Семаківському родовища ми одержали після державної реєстрації", - сказав А.Ананенков журналістам. За його словами, "інші сім ліцензій уже підписані агентством, найближчим часом будуть підписані Газпромом; і у вересні вони будуть теж одержувати державну реєстрацію".
А. Ананенков повідомив, що запаси Чаяндинського родовища становлять 1.2 трлн куб м газу, з яких запаси по категорії С1 рівні 379 млрд і по З2 - 861 млрд куб м. "Вони будуть закладені в проект геологорозвідки", - відзначив А. Ананенков, додавши, що компанія планує провести роботу з переведення запасів з категорії С2 у С1, а після цього почати розробку. Крім того, він сказав, що нафтові облямівки Чаяндинського родовища також будуть розроблятися Газпромом.
Нагадаємо, що як повідомлялося раніше, у квітні-травні уряд РФ розпорядився передати Газпрому 10 родовищ із федерального резерву. Зокрема, Газпрому передаються Антипаютинське, Західно-Тамбейське, Крузенштернське, Малигінське, Північно-Тамбейське, Тасійське, Семаківське, Тота-Яхинське, Киринське і Чаяндинське родовища.
Незважаючи на свою позитивність, дану новину можна охарактеризувати як очікувану, внаслідок чого, навряд чи, вона вплине на котирування газового концерну.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас