Експерти інвесткомпаній прогнозують подальше падіння ПФТС-індексу після відновлення торгів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти інвесткомпаній прогнозують подальше падіння ПФТС-індексу після відновлення торгів

Фондовий ринок
388
Експерти українських інвесткомпаній, опитані агентством "Інтерфакс-Україна", прогнозують продовження падіння українського ринку акцій у п'ятницю після поновлення торгів, однак не виключають імовірності уповільнення темпів зниження.
"Ми очікуємо, що після відновлення торгів, швидше за все, паніка спаде і ситуація трохи заспокоїться. У той же час очікувати, що ринок сьогодні розвернеться вгору, не доводиться. Швидше за все, ми побачимо або боковий тренд у решту (до кінця торговельної сесії) часу, або продовження зниження, але вже меншими темпами", - сказав аналітик ТОВ "Український фондовий центр" (Київ) Артем Кость.
Як повідомлялося, фондова біржа ПФТС у п'ятницю продовжила до 15:00 припинення торгів через цінову нестабільність на ринку.
Брокери інвестиційної компанії "Конкорд Капітал" (Київ) Анастасія Назаренко та Олена Дегрик відзначили агентству, що песимізму інвесторам додали негативні новини зі світових фондових майданчиків, зокрема американського фондового ринку. Вони також звернули увагу на короткострокові спекулятивні дії гравців українського ринку на політичній ситуації, однак фундаментальних побоювань із приводу розвитку економіки України експерти не бачать.
За словами віце-президента компанії з управління активами "Фоїл Есет Менеджмент Юкрейн" (Київ) Дмитра Мошкало, на ринку спостерігається "панічний злив" паперів. "Учора сильно впала Америка без відсутності видимих причин, сьогодні - на 6,7% Росія", - пояснив Мошкало.
Кость зі свого боку додав, що торговельна сесія 5 вересня почалася дуже нервово. "Продажі почалися із самого відкриття торгів, причому відбувалося це у формі паніки, коли від паперів позбувалися за будь-якими цінами. Коли падіння вже становило порядку 7%, торги були припинені, а всі котирування по позиціях були зняті", - сказав він.
"Ще до початку торговельної сесії було зрозуміло, що ринок відкриється падінням. Були очікування, що ринок буде падати, однак не так серйозно", - сказала, у свою чергу, Назаренко.
Мошкало і Дегрик висловили сумніви в поновленні роботи ПФТС у п’ятницю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас