Korea Asset Management може відмовитися від купівлі активів Merrill Lynch — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Korea Asset Management може відмовитися від купівлі активів Merrill Lynch

Фондовий ринок
110
Продаж значної кількості неблагонадійних активів Merrill Lynch & Co. корейській компанії Korea Asset Management, можливо, не відбудеться у зв'язку з розбіжністю думок в оцінці їхньої вартості, повідомило агентство Bloomberg.
"Ми ще не прийшли до угоди через розбіжності в оцінці вартості активів, - повідомив головний виконавчий директор Korea Asset Management Лі Чел Хві в інтерв'ю в середу. - Ми хотіли придбати активи на досить велику суму, але погодитися на такі умови дуже важко".
У випадку якщо угода не буде досягнута, Merrill Lynch і Lehman Brothers Holdings Inc., можливо, доведеться знизити ціну на активи, які вони намагаються продати, тому що втрати на іпотечному ринку продовжують збільшуватися.
Тим часом Лі Чел Хві відзначив, що Korea Asset може дозволити собі не поспішати з рішенням, тому що фінансова криза в США напевно викличе подальші зниження цін.
При цьому, як відзначає професор University of Seoul Йюн Чанг Хйюн, "компаніям США, включаючи Merrill Lynch, потрібний будь-який капітал, що вони здатні знайти, навіть якщо договори, які вони укладають, не дуже вигідні для них".
Компанія Korea Asset Management, що була створена в 1962 році з метою більш ефективного вирішенні проблем з непогашеними кредитами, разом з іншими південнокорейськими компаніями заснувала фонд у розмірі 1 трлн. вон ($871 млн), призначений для придбання ненадійних кредитів у США. Перші інвестиції такого роду за кордоном Korea Asset Management зробила в грудні 2007 року, викупивши неблагонадійні кредити в Китаї на 133,4 млрд. вон.
У цей час фінансова криза в США і пов'язане з ним падіння вартості паперів фінансових компаній дає гарні можливість азіатським компаніям робити інвестиції. Зокрема, Temasek Holdings Pte, сінгапурська державна інвестиційна корпорація, збирається збільшити свою частку в Merrill Lynch з 9,4% до 14%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас