Російський ринок акцій впав більш ніж на 3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський ринок акцій впав більш ніж на 3%

Фондовий ринок
221
Російський ринок акцій упав більш ніж на 3%. На 17:15 індекс РТС знизився щодо закриття попереднього дня на 3,34% - до 1536,08%. Індекс оновив річний мінімум, упавши нижче позначки 1550 пунктів через падіння всіх "блакитних фішок" на тлі зниження світових фондових ринків.
Оборот торгів у РТС перевищив 29 млн дол. Індекс ММВБ упав на 3,66% - до 1276,53 пункту. Обсяг торгів на ММВБ становив приблизно 46,5 млрд руб.
У лідерах зниження на обох біржах папери металургійної і банківської галузей. Так, на ММВБ відзначається падіння цін на акції "Ощадбанку" (-4,49%) і ГМК "Норильський нікель" (-4,48%). На РТС падають ціни на акції ВТБ (-5,09%) і "Ощадбанку" (-5,51%).
Трейдер компанії UniCredit Aton Кирило Янковський у прямому ефірі РБК-ТВ відзначив, що інвестори в цілому не готові відкривати нові позиції. Повідомлення про вирішення конфлікту між акціонерами ТНК-ВР недостатньо для того, щоб повернути на російський ринок акцій "бичачий" тренд. При цьому трейдер нагадав, що ринок уже бачив вирішення проблем з "Мечелом", а надалі стане більш ясною ситуація навколо Федеральної антимонопольної служби і їхнього розслідування у зв'язку з коксівним вугіллям в "Євразі" і "Распадській". Це також зможе поліпшити ситуацію.
Віце-президент ІК "Трійка Діалог" Олексій Довгих сказав, що після позитивної реакції на вирішення конфлікту між акціонерами ТНК-ВР, коли ринок показав зростання на 2-3%, а акції ТНК-ВР - на 12%, ринок охолов. З погляду експерта, великі інвестиційні доми будуть із обережністю коментувати дану подію і навряд чи від них підуть позитивні висловлювання.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас