ДКЦПФР має намір зменшити вимоги до розміру власного капіталу для фондових бірж і хоронителів цінних паперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДКЦПФР має намір зменшити вимоги до розміру власного капіталу для фондових бірж і хоронителів цінних паперів

Фондовий ринок
264
Державна комісія цінних паперів і фондового ринку має намір зменшити вимоги до розміру власного капіталу для фондових бірж і хоронителів цінних паперів.
Про це говориться в проекті рішення комісії "Про встановлення вимог до розміру власних коштів професійних учасників фондового ринку", оприлюдненому на сайті відомства 2 вересня.
Комісія має намір зменшити мінімальний розмір СФ для фондових бірж із 15 млн. гривень до 10 млн. гривень, а для хоронителів цінних паперів - з 7 млн. гривень до 3 млн. гривень.
При цьому ДКЦПФР має намір збільшити вимоги до мінімального розміру СФ для реєстраторів цінних паперів з 0,3 млн. гривень до 0,5 млн. гривень.
Для всіх інших професійних учасників фондового ринку вимоги держрегулятора до розмірів їхнього власного капіталу змінювати не планується.
Комісія не уточнила, коли буде затверджене це рішення.
У проекті нормативного документа відзначається, що рішення набуде чинності з 1 січня 2009 року, а з 1 січня 2011 року ці фінансові вимоги по всіх професійних учасниках повинні бути подвоєні.
Як повідомляло агентство, у червні ДКЦПФР підвищила вимоги до розміру власного капіталу компаній з управління активами з €300 тис. до €1 млн.
Ініціатором цієї норми виступив Кабінет Міністрів.
Станом на 1 вересня, згідно з даними ДКЦПФР, комісією зареєстровані 806 торговців цінними паперами, 375 реєстраторів, 239 хоронителів цінних паперів і 392 компанії з управління активами.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас