Після поганого літа акції, ймовірно, очікує ще гірша осінь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після поганого літа акції, ймовірно, очікує ще гірша осінь

Фондовий ринок
436
Після поганого літа Wall Street готується до ще гіршої осені, тому що немає ніяких ознак того, що фінансова криза, спад на ринку житла та економічні безлади близькі до кінця, пише CNBC.
Вересень традиційно є найгіршим місяцем для фондової біржі, що падає в середньому на 1,2%. І незважаючи на помірне ралі, що триває із середини липня, акції дотепер торгуються на рівнях, близьких до ведмежого ринку. У порівнянні з першими днями вересня минулого року, акції великих компаній упали в середньому на 12%.
"Це останній ривок, - заявила Кейті Бойл (Kathy Boyle), президент консалтингової компанії Chapin Hill Advisors. - З технічної точки зору ралі не виглядає примітним. У ньому не беруть участь ні фармацевтичні компанії, ні біотехнології, технологічний сектор насправді відстає. Тобто двигуном ралі є фінансові компанії. Ніяких системних змін, за винятком того, що їхній курс занадто низький через великі продажі, у порівнянні з минулим тижнем не відбулося. Мене це дуже тривожить".
На думку деяких аналітиків, акції можуть реалізувати прирости наприкінці року, але початок осені не вселяє оптимізму.
"Було б протиприродно, якби ринок намацав дно, - заявив Куїнсі Кросбі (Quincy Krosby), головний інвестиційний стратег в Hartford. - Це ведмежий ринок, і ситуація повністю підпадає під визначення ведмежого ринку".
Отримати вигоду із цієї тенденції легко шляхом різкого збільшення торгованих індексних фондів ( ETF ), що винагороджують інвесторів, коли біржа знижується.
У число коротких ETF, що заробляють 2% на кожному відсотку падіння індексу, до якого вони прив'язані, входять Ultra Short Financials, Ultra Short Russell 2000 і Ultra Short Real Estate. Бойл також тримає або купує ETF, прив'язані до Dow, S&P 500 і Nasdaq, так само як до виробників напівпровідників і промислових компаній.
Бойл прогнозує різке падіння акцій цього року і говорить, що до жовтня Dow упаде нижче 10000, а S&P - до 1100 або нижче, а Nasdaq опиниться між 1500 і 1600.
Акції будуть падати "протягом жовтня та листопада, а наприкінці року ми чекаємо ймовірного ралі", говорить Бойл.
"Ми очікуємо падіння індексів на 15% - 25% у найближчі два місяці, - додає вона. - Якщо це відбудеться, може виникнути дно, а його виникнення, можливо, збіжиться із президентськими виборами".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас