Експерти: Розкол коаліції спровокував продажі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Розкол коаліції спровокував продажі

Фондовий ринок
950
Новина про можливий розвал правлячої коаліції в парламенті стала причиною розпродажу акцій компаній на українському фондовому ринку, що звичайно не реагує на внутрішні політичні новини. Про це повідомили експерти Foyil Securities.
За їхніми словами, у результаті два основні індекси, що відслідковуються ними, в середу поглибилися на "ведмежу" територію. У той же час індекс ПФТС упав на 3,8% через негативну динаміку складових, крім Нижньодніпровського трубопрокатного заводу, акції якого на вчорашній сесії не торгувалися.
"Незважаючи на те, що інвестори починають повертатися з відпусток, загальний торговельний оборот знову виявився на низькому рівні, з огляду на обсяг звичних технічних угод. Обсяг торгів склав усього 14,8 млн. гривень по операціях з акціями 36 емітентів, з яких як мінімум 21% склали технічні угоди. Зокрема, усього дві транзакції з паперами Донецького металургійного заводу принесли 14% загального обороту, а чотири угоди з акціями шахтоуправління "Покровське" принесли 7%. Серед фактичних лідерів торгів були "Азовсталь", Єнакіївський металургійний завод та Алчевський металургійний комбінат з 47, 24 та 18 фактичними угодами відповідно. Найбільш істотні втрати за останньою ціною зазнали "блакитні фішки" - акції Єнакіївського метзаводу (-11,1%), Полтавського ГЗК (-9,7%) і "Азовсталі" (-8,8%)", - відзначають експерти.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас