S&P 500 та Nasdaq впали в середу слідом за акціями технологічних і сировинних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P 500 та Nasdaq впали в середу слідом за акціями технологічних і сировинних компаній

Фондовий ринок
49
Акції технологічних і сировинних компаній США подешевшали в середу, що призвело до зниження фондових індексів Standard & Poor's 500 (0,2%) і Nasdaq (0,7%) за підсумками торгів, повідомило агентство Bloomberg.
Dow Jones Industrial Average виріс завдяки підйому котирувань паперів General Motors.
Підіндекс S&P, в розрахунок якого входять акції технологічних компаній, впав на 1,7%. Вартість паперів Corning, найбільшого у світі виробника скловолокна, звалилася на 13% - до $17,05, після того, як компанія понизила прогнози прибутку та продажів на третій квартал цього року, відзначивши скорочення замовлень при надлишкових запасах продукції.
Індекс сировинних компаній опустився до закриття ринку на 0,7%. Золото і срібло подешевшали на тлі підйому курсу долара США відносно євро, що скоротив привабливість вкладень у дорогоцінні метали.
Експерти Citigroup прогнозують падіння котирувань акцій сировинних компаній, відзначаючи, що жорсткість умов кредитування негативно позначиться на темпах зростання активності в промисловому секторі.
"У найближчі 12 місяців можна чекати, що ціни на сировину будуть стабільними або продовжать знижуватися, - відзначає старший фондовий стратег Wachovia Securities Inc. Скотт Рен. - Як і раніше є багато факторів, які викликають побоювання інвесторів, і вони, імовірно, підсиляться, що стане причиною збільшення волатильності".
Ціна паперів Newmont Mining опустилася за підсумками торгів на 3,4% - до $41,39, Freeport-McMoRan - на 3,2%, до $80,36.
Акції нафтових компаній подешевшали за підсумками торгів, підіндекс S&P 500 Energy Index знизився на 0,4%.
Вартість нафти з поставкою в жовтні знизилася в середу на $2,49 (2,3%) - до $107,22 за барель.
Негативною для сировинного сектора стала також інформація про закриття інвесткомпанією Ospraie Management свого найбільшого хедж-фонду, що втратив 38,6% з початку 2008 року через помилкову гру на акціях сировинних компаній.
Ospraie Fund втратив 26,7% своєї вартості в серпні через "значні втрати" від операцій з акціями компаній енергетичного та сировинного сектору, заявив його управляючий Дуайт Андерсен. Втрати фонду, що раніше вважався найбільшим у сфері інвестицій у сировинний сектор, показують, що несподіване падіння цін на сировинні товари застало зненацька навіть досвідчених менеджерів, відзначають експерти.
"Зараз все крутиться навколо цін на нафту, - відзначає глава підрозділу інвестиційної стратегії Clariden Leu AG в Цюріху Роджер Кунц. - Повідомлення Ospraie показує, що для кожної порції гарних новин є погані новини".
Папери General Motors подорожчали за підсумками торгів у середу на 62 цента - до $11,27. Продажі найбільшого автовиробника США в серпні знизилися менше, ніж очікували експерти, оскільки компанія запропонувала покупцям гарні знижки на свої автомобілі.
Ціна акцій Ambac піднялася на 9,5%. Регулювальні органи дали страховикові облігацій дозвіл на виділення активів Ambac Assurance Corp. обсягом $850 млн в окрему компанію, що одержить назву Connie Lee.
Індекс Dow Jones Industrial Average виріс до закриття ринку в середу на 15,96 пункту (0,14%) - до 11532,88.
Standard & Poor's 500 опустився на 2,6 пункти (0,2%), склавши 1274,98.
Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 15,51 пункту (0,66%) - до 2333,73.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас