Експерти: Політична криза не вплине на фондовий ринок України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Політична криза не вплине на фондовий ринок України

Фондовий ринок
280
Політична криза не зробить кардинального впливу на фондовий ринок України. Розвал коаліції може принести на біржу лише короткочасний негатив. Більше того, вирішення конфлікту у верхах обіцяє ринку цінних паперів навіть довгоочікувані тенденції зростання. Таку думку висловив керівник інвестиційного відділу компанії з управління активами (КУА) "Бонум Груп" Олександр Спасиченко.
За словами О.Спасиченка, "вирішення даного конфлікту поза залежністю від способу апріорі зіграє на його користь". "Для інвесторів не буде принциповим формат нової коаліції. Необхідний сам факт її формування, і, природно, її реальна дієздатність", - пояснює він.
Разом з тим, О.Спасиченко також прогнозує, що протягом декількох найближчих днів реакція фондового ринку України може виявитися "досить негативною". "Це підтверджують коливання індексу ПФТС 3 вересня 2008 року. Однак, порівняємо це з біржовими тенденціями дня 3 квітня 2007 року. Відразу після рішення Президента про розпуск Верховної Ради України індекс ПФТС впав на 6,9%. У той же час, до кінця того тижня ринок подолав негативний тренд. Більше того, наприкінці липня 2007 року індекс ПФТС перебував уже на 50 % вище від квітневих мінімумів", - відзначає експерт.
Однак, на думку експерта, у нинішній ситуації чекати подібного зростання не доводиться. "Зіграють свою негативну роль інші ризики, у першу чергу, загальносвітові. Над іноземними інвесторами поки продовжують висіти побоювання розвитку кризи у світовому фінансовому секторі, а також її проявів в Україні", - говорить О.Спасиченко.
"У будь-якому разі, український фондовий ринок уже "загартований" постійними політичними пертурбаціями. Його відповіддю на нові перипетії українського політикуму стане лише певне збільшення покупок акцій, що найбільш подешевшали. При цьому в довгостроковій перспективі збережеться боковий тренд", - прогнозує експерт.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас