Регулятори США підозрюють нафтові компанії у маніпуляції ринком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регулятори США підозрюють нафтові компанії у маніпуляції ринком

Енергетика
225
Американські регулятори сировинних ринків розслідують можливість маніпуляцій ринком з боку нафтових компаній через вкидання помилкової інформації щодо стану попиту та пропозиції на нафту, повідомила The Wall Street Journal, посилаючись на інформовані джерела.
Регулятори підозрюють нафтові компанії в тому, що вони могли вказувати неправдиві відомості щодо обсягу запасів сировини з метою поліпшити стан своїх власних торговельних позицій.
Несподіване падіння рівня комерційних запасів нафти, про стан яких говориться в щотижневій доповіді міністерства енергетики США, може спровокувати серйозний стрибок цін на нафтові ф'ючерси, пояснює WSJ. Таким чином, компанії теоретично могли занижувати інформацію щодо власних запасів нафти і після того, як поява помилкової інформації зробить свій вплив на ринок, укладати контракти за вигіднішими цінами.
Крім того, регулятори підозрюють, що великі гравці нафтового ринку могли проводити операції з купівлі-продажу нафти самим собі з єдиною метою - підняти ціни на нафту на невеликий проміжок часу.
Поки не ясно, чи підозрюють співробітники Комісії з торгівлі товарними ф'ючерсами США (CFTC) які-небудь конкретні компанії в подібному шахрайстві. Однак, як повідомляє WSJ, посилаючись на джерела близькі до роботи комісії, побоювання регуляторів засновані на думках самих учасників нафтового ринку щодо того, які дії можуть лежати в основі несподіваних коливань цін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас