Експерти вважають цілями реорганізації 10 районів Києва у 5 боротьбу Черновецького з опонентами і централізацію влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти вважають цілями реорганізації 10 районів Києва у 5 боротьбу Черновецького з опонентами і централізацію влади

Казна та Політика
153
Експерти Агентства моделювання ситуацій вважають, що цілями реорганізації районів Києва з 10 в 5 є боротьба мера Києва Леоніда Черновецького з опонентами і його бажання централізувати владу в столиці.
Про це говориться в повідомленні АМС.
"Чергова адміністративна реформа в столиці має за мету усунути головних опонентів міського голови в районах і жорстко централізувати владу в столиці", - сказано в повідомленні.
Заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький прогнозує, що просування цієї реформи буде непростим для команди мера, тому що проти неї виступлять не тільки його супротивники, а й союзники.
Зокрема, проти реорганізації вже неодноразово виступав лідер Партії Регіонів у Києві Василь Горбаль.
Той факт, що Солом’янський район збереже існування, навряд чи став підсумком компромісу, вважає експерт.
"До того ж, найбільш жорстко протистояти схожим ініціативам будуть "народники" (голови Шевченківської районної адміністрації Віктора) Пилипишина щодо Шевченківського району і БЮТівці (депутата Верховної Ради, члена фракції БЮТ Володимира) Бондаренка щодо Святошинського", - сказав Голобуцький.
Навіть якщо реформа відбудеться, вважає він, вона не гарантує лояльність кадрів у районах до мера Києва в майбутньому.
"Однак залишається питання, що він (Черновецький) буде робити в майбутньому, коли проти нього піднімуться керівники новостворених районів - адміністративних гігантів?", - сказав Голобуцький.
Як повідомляло агентство, Черновецький пропонує Київраді реорганізувати 10 районів столиці в 5, створивши Дарницький, Деснянський, Оболонський, Печерський і Солом’янський райони та ліквідувавши при цьому Дніпровський, Шевченківський, Подільський, Голосіївський і Святошинський.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас