Ринки відреагували на новий виток парламентської кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки відреагували на новий виток парламентської кризи

Фондовий ринок
1825
У середу, 3 вересня, станом на 13:30, серед більшості компаній, по цінних паперах яких пройшли угоди, зафіксовано зниження котирувань, повідомляє FundMarket.
Коментуючи ситуацію на фондовим ринку України, начальник аналітичного відділу ТОВ Український фондовий центр Володимир Ланда висловив думку, що "індекс ПФТС уживає чергову спробу намацати дно. Попередня (на рівні 620-640 пунктів) не увінчалася успіхом. Втім, шанси на те, що мінімум буде досягнутий у третьому кварталі, досить великі. Ослаблення песимізму на глобальному ринку незабаром зможе знайти підтримку й у поліпшенні внутрішнього інформаційного поля".
Результати ранкових торгів показують, що якщо ще зранку ринок показував зростання по окремих емітентах, то після виступу Глави держави ринок різко пішов униз.
Нагадаємо, що Президент Віктор Ющенко заявив про готовність оголосити достроковий розпуск Верховної Ради і провести позачергові парламентські вибори, якщо нова коаліція не буде створена у визначений законодавством термін.
Обвалилися котирування на акції наступних емітентів: ВАТ Єнакіївський металургійний завод (ПФТС: ENMZ) (- 11.70%), ВАТ Металургійний комбінат Азовсталь (ПФТС: AZST) (- 6.32%) і АК Банк соціального розвитку Укрсоцбанк (ПФТС: USCB) (- 3.54%).
У плюсі поки вдалося втриматися тільки акціям ВАТ "Шахтоуправління "Покровське" ПФТС: SHCHZ) (+ 0.51%).
Лідерство за обсягами тримає ВАТ Донецький металургійний завод (ПФТС: DOMZ) - 2,1 млн грн. Угода пройшла набагато вище спреду, що не дозволяє говорити про реальне збільшення попиту.
FundMarket вважає, що із зовнішнього новинного тла варто виділити два моменти: нафта продовжує падати в ціні на тлі 11-місячного піка зростання американської валюти. А долар, що дорожчає, знижує інвестиційну привабливість сировини, як способу хеджування від інфляційних ризиків. Все це в короткостроковій перспективі могло б сприятливо відбитися на динаміці торгів на ПФТС. Але з огляду на новий виток парламентської кризи і все зростаючі ризики, надій на позитивний розвиток ситуації поки не проглядається.
Американські фондові індекси у вівторок, 2 вересня, знизилися, незважаючи на значне збільшення котирувань акцій, пов'язане з падінням цін на нафту.
Проте, оптимізм інвесторів вичерпався, тому що не виключено, що ціни на нафту знову можуть вирости після саміту ОПЕК на наступному тижні. Цілком можливо, що на ньому буде ухвалено рішення про скорочення обсягів видобутку.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас