Ринок нерухомості Маямі, де живуть "зірки" шоу-бізнесу, впав на 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок нерухомості Маямі, де живуть "зірки" шоу-бізнесу, впав на 30%

Нерухомість
420
Ринок нерухомості Маямі в американському штаті Флорида, обжитий у тому числі і російськими "зірками" шоу-бізнесу, обрушився майже на третину з початку року, пишуть американські ЗМІ.
Курортне узбережжя Атлантики, де ціни на будинки неухильно росли останні два десятиліття, опинилося під ударом іпотечної кризи, що охопила країну, повідомляє New York Times.
З початку року вартість будинків, розрахованих на проживання однієї сім'ї, упала тут на 28,3%, викликавши шок в інвесторів, що розглядали Маямі як одне з найпривабливіших місць для інвестицій. Саме тут була роздута найбільша "бульбашка" через активність інвесторів, що скуповували нерухомість для наступного перепродажу. Більший обвал цін у США зафіксований тільки в Лас-Вегасі (28,6%).
За даними ріелторів, інвестори, які купували нерухомість із залученням іпотечних кредитів, уже почали продаж будинків нижче їхньої первинної ціни. Так, на минулому тижні майже кожна четверта угода з котеджами в Маямі була зроблена за ціною нижчою від покупки.
Втім, справи з віллами, вартістю понад один мільйон доларів, йдуть на загальному тлі трохи краще, запевняє New York Times, не наводячи даних про те, скільки вони втратили в ціні.
За повідомленнями російських ЗМІ, у Маямі володіють нерухомістю примадонна Алла Пугачова, Філіп Кіркоров, що сусідить зі світською левицею Періс Хілтон та акторкою Кемерон Діаз, Крістіна Орбакайте, Валерій Леонтьев і Наташа Корольова, тенісистки Анна Курнікова і Марія Шарапова.
Аналітики журналу Fortune стверджують, що найменше падіння цін на ринку нерухомості позначилося на вартості житла в діловій столиці США Нью-Йорку, де зниження сумарної вартості будинків у місті та околицях склало 7% при середньому спаді по країні близько 16%.
Власне житло в Нью-Йорку залишається недоступною "американською мрією" - лише 11% резидентів Нью-Йорка і передмістя в стані дозволити собі покупку котеджу проти 66% ще 10 років тому. Всупереч загальному спаду цін, у Нью-Йорку в червні вартість квадратного метра на Манхеттені продовжувала своє зростання.
У цілому по країні, 66% громадян США незважаючи на тенденцію скорочення доходів середнього американця, усе ще стверджують, що їхній бюджет дозволяє купити власний будинок та оплачувати іпотечний кредит. Індекс цін на будинки, що розраховується Standard & Poor's і Case-Shiller для 20 великих міст США, знизився в червні на 15,9% до порівняльного періоду минулого року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас