Експерти прогнозують зниження фондового ринку США на 5-10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти прогнозують зниження фондового ринку США на 5-10%

Фондовий ринок
293
Кращі часи для американського фондового ринку цього року, імовірно, підійшли до завершення.
Індекс Standard & Poor's 500, для якого перше півріччя 2008 року стало найбільш невдалим з 2002 року, піднявся з початку цього кварталу на 0,2%. При цьому відношення котирувань акцій компаній, що входять у розрахунок цього індикатора, до їхнього можливого прибутку збільшилося до 25,8, що є максимальним рівнем за п'ять років.
Востаннє за досягненням цим коефіцієнтом такого значення було падіння S&P 500 на 38%.
На думку керуючих низки інвестфондів, включаючи Federated Investors Inc., Russel Investments та Morgan Asset Management, підйом фондового ринку США не продовжиться, оскільки корпоративні прибутки не виправдають прогнозів експертів.
За даними Standard & Poor's, представники Уолл-стріт, очікування яких були занадто оптимістичними в останні чотири квартали, прогнозують підвищення прибутків найбільших американських компаній у середньому на 62% у четвертому кварталі 2008 року.
"Ринок закладає в поточний рівень цін очікування гарних прибутків, але ми не побачимо цього, - відзначає головний фондовий стратег Federated Investors у Нью-Йорку Філіп Орландо. - Фундаментальні фактори залишаться слабкими, прибутки - низькими, крім того, фінансові компанії зафіксують значні списання. На нашу думку, акції подешевшають на 5-10% у наступні один або два місяці".
Із четвертого кварталу 2007 року прогнози аналітиків перевершували реальні показники зростання корпоративних прибутків, принаймні, на 26 процентних пунктів, свідчать дані Bloomberg і S&P.
S&P 500 опустився на 0,7% минулого тижня, завершивши зниженням другий тиждень підряд на тлі уповільнення темпів зростання споживчих витрат і зарплат. З початку цього року індикатор впав на 13% слідом за 27-процентним падінням підіндексу, у розрахунок якого входять папери фінансового сектора.
Підйом фондового ринку одночасно з падінням прибутків зробили акції американських компаній найбільш дорогими з листопада 2003 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас