"Маяк" почав розпродаж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Маяк" почав розпродаж

Фондовий ринок
656
Минулого тижня Фонд держмайна України оголосив результати реструктуризації заводу "Маяк". Їхній аналіз дозволяє зробити висновок, що підприємство на повний хід очищають від непрофільних активів.
За повідомленням ФДМУ, протягом 2008 р. підприємство позбулося від низки непрофільних активів. Через фондову біржу продані основні засоби в селі Мощун, корпуси 39 і 39-а на основному майданчику на Петрівці (за них було виручено 4,7 млн грн.) і фізкультурно-оздоровчий комплекс.
Проводиться робота із продажу основних засобів ремонтно-будівельної ділянки на вулиці Замковецької. Також в 2008 р. передбачається реалізація корпоративних прав "Маяка" у низці створених в останні роки на його базі господарчих товариств. Зараз їх нараховується майже два десятки, а частка материнської структури коливається в межах 50-90%. В основному це об'єкти, не пов'язані із профільною діяльністю (випуск засобів для магнітного запису спеціального призначення).
Наприклад, будуть реалізовані корпоративні права в ТОВ "Маяк-Інвест" (більярдний клуб) і ТОВ "Санаторій "Маяк". Повинен зменшити свою частку завод й у ТОВ "Торговий дім "Маяк" (зараз вона становить близько 50%). Це відбудеться після збільшення статутного фонду ТД. Даний крок мотивований необхідністю поповнення оборотних коштів для розвитку створеного там цього року виробництва алюмінієвих конструкцій для оснащення вентильованих фасадів.
Логічно, що свою вагу в торговому домі наростить приватний співвласник Сергій Семовник, що контролює київське "Азія авто" (дилер китайських авто Great Wall). Також за рішенням комітету з реструктуризації під реалізацію підуть і 15% ТОВ "Маяк-Вестдом", створеного в грудні 2007 р. на базі адміністративно-виробничого комплексу №6 на паритетних засадах з якимсь кіпрським оффшором Westdom Holding Ltd.
На заводі, дохід якого в 2007 р. досяг 17 млн грн., а чистий прибуток - 0,5 млн грн., говорять, що активи продаються для погашення боргів перед податковою, утворених у минулі роки. З іншого боку, можна зробити висновок, що до моменту приватизації "Маяка" кілька його привабливих активів буде перебувати вже в приватних руках, що, взагалі ж, дозволить їх зберегти. Адже зараз ні в уряді, ні у ФДМУ не приховують, що ВАТ "Маяк" стане одним з перших підприємств у Києві, що продадуть разом із земельною ділянкою площею 16 га. Відповідно, його покупців буде цікавити винятково земля, тоді як "роздрібні" покупці не стануть зносити всі об'єкти.
За матеріалами:
Деловая Столица
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас