Банки переміщують кошти зі США до Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки переміщують кошти зі США до Європи

Валюта
205
Банки перемістили кошти зі Сполучених Штатів до Європи в перші три місяці 2008 року, віддаючи перевагу більше надійним активам у зв'язку з кредитною кризою, повідомили представники Банку міжнародних розрахунків (Bank for International Settlements).
"У першому кварталі 2008 року чистий відтік банківських коштів зі США продовжився, і цей тренд був очевидним з початку фінансової кризи в середині 2007 року", - заявили представники швейцарського БМР у своєму квартальному аналізі стану фінансових ринків і банківської діяльності, опублікованому в понеділок.
За даними банку, європейські банки скоротили частку доларових позик, що перебувають на балансах їхніх американських відділень. У результаті чистий відтік коштів з цих підрозділів досяг у першому кварталі $259 млрд. У другій половині минулого року цей показник склав $238 млрд.
Як повідомляє БМР, банки збільшили свої інвестиції в державні цінні папери, в той час як обсяг непогашених боргових цінних паперів у небанківському секторі знизився вперше з 2001 року.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас