Обсяг угод M&A у світі впав у серпні до мінімуму за 4 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг угод M&A у світі впав у серпні до мінімуму за 4 роки

Фондовий ринок
265
Обсяг угод злиття і поглинання (M&A) у світі впав у серпні до мінімального рівня за чотири роки, повідомляє агентство Bloomberg.
Минулого місяця було оголошено про угоди M&A на загальну суму $145 млрд, що є найнижчим показником з вересня 2004 року.
Покупка німецьким Сommerzbank банку Dresdner Bank у страхової компанії Allianz за 9,8 млрд євро стане найбільшою угодою в банківському секторі Європи цього року.
Криза в кредитній сфері та ослаблення темпів економічного зростання в США і Європі стали основними причинами скорочення активності в сфері злиттів і поглинань. Фонди викупу акцій, на частку яких припала половина з десяти найбільших угод торік, у цей час намагаються залучити кошти для фінансування угод, з огляду на значне збільшення вартості запозичень.
"Кредитна криза вплинула на активність у сфері M&A, - відзначає Нейл Томас із KPMG у Лондоні. - Ми можемо очікувати поширення цієї тенденції на нові сектори та інші компанії в середньостроковій перспективі".
Серед найбільших угод, зафіксованих минулого місяця, - поглинання швейцарською Xstrata Plc компанії Lonmin Plc, третього за розміром виробника платини у світі, за 5 млрд фунтів стерлінгів ($9,8 млрд), а також придбання Новолипецьким меткомбінатом американської John Maneely Co. за $3,5 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас