Курс євро до долара падає в очікуванні негативних коментарів представників ЄЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс євро до долара падає в очікуванні негативних коментарів представників ЄЦБ

Валюта
764
Курс долара росте до євро і знижується до ієни під час американських торгів у понеділок на побоюваннях, що Європейський центральний банк (ЄЦБ) буде змушений указати на ослаблення економіки єврозони, повідомляє агентство Bloomberg.
Більшість аналітиків упевнена, що ЄЦБ залишить базову процентну ставку на засіданні 4 вересня без змін - на рівні 4,25%. При цьому останні статистичні дані про падіння впевненості бізнесменів Німеччини ще більше посилили побоювання, що економіка єврозони може поринути в рецесію і ринок очікує негативні коментарі від представників ЄЦБ із цього приводу.
"Члени правління ЄЦБ, імовірно, постараються натякнути на можливість підвищення ставки, але їм так чи інакше прийдеться дати більш низьку оцінку економічного становища", - вважає головний аналітик Tokyo-Mitsubishi UFG Ltd. Осаму Такасіма.
З іншого боку, курс американської валюти знижується до ієни на побоюваннях, що збільшення вартості нафти і можливі втрати у результаті урагану "Густав" можуть погіршити прогнози для економіки США. Збитки від попереднього порівнянного за своєю силою урагану "Катріна", як відзначає Bloomberg, склали порядку $80 млрд.
Ураган "Густав" спричинив зупинку нафтовидобутку на більшості морських родовищ нафти, а виробництво скоротилося більш ніж на 1,25 млн барелів нафти за добу. "У випадку якщо ціна нафти перевищить $120 за барель та втримається на цьому рівні протягом декількох днів, це виразно створить проблеми для долара США", - відзначає валютний аналітик National Australia Bank Ltd. Джон Куріакопулос.
Долар подорожчав відносно євро на початку американських торгів у понеділок до рівня $1,4610 проти $1,4673 на закриття біржі в п'ятницю.
Курс долара до японської валюти перебуває на позначці 108,13 ієни в порівнянні з 108,80 ієни в попередній торговельний день.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас