Лукойл боїться виходити на світовий ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукойл боїться виходити на світовий ринок

Енергетика
336
Найбільшу російську нафтову компанію ЛУКОЙЛ можуть чекати труднощі у міжнародній експансії через погіршення відносин між Росією та Заходом на тлі конфлікту на Кавказі, повідомив голова компанії Вагіт Алекперов.
Захід пригрозив Росії ізоляцією після того як вона минулого тижня після збройного конфлікту із Грузією визнала незалежність Південної Осетії та Абхазії. Поки що жодна країна світу не приєдналася до РФ у даному питанні.
"Не можна виключити, наприклад, що в нас виникнуть проблеми зі схваленням європейськими антимонопольними органами придбання сицилійських НПЗ в Італії. Але поки важко що-небудь прогнозувати", - сказав В.Алекперов, нагадавши, що компанія і раніше стикалася із труднощами при покупці закордонних активів.
Наприкінці червня ЛУКОЙЛ після декількох років невдач із покупкою європейських переробних активів придбав 49% у двох сицилійських НПЗ сукупною потужністю 16 млн тонн на рік. Угода повинна бути закрита в четвертому кварталі 2008 року після схвалення європейських регулювальних органів.
Віце-президент компанії Леонід Федун незабаром після укладання угоди обіцяв продовжити скуповування переробних потужностей у Європі. У цей час без урахування сицилійських НПЗ у Лукойла три заводи за кордоном - в Україні, Болгарії і Румунії.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас