Мікрочип врятує мексиканських багатіїв від викрадачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мікрочип врятує мексиканських багатіїв від викрадачів

228
Тільки за останній рік у Мексиці порядку 6,5 тис. осіб стали жертвами кримінальних угруповань, які довгі тижні тримали викрадених людей у заручниках з метою одержання викупу. У недалекому минулому, як потенційних жертв, злочинці розглядали лише багатих або дуже відомих людей. Тепер же ситуація значно погіршилася і навіть представники середнього класу не можуть почувати себе в безпеці.
Посильну допомогу в боротьбі з такого роду злочинами надає компанія Xega. Вона пропонує мексиканцям, що побоюються за свою безпеку, імплантувати під шкіру мікрочип розміром із зернятко рису. Пристрій транслює радіосигнали приладу супутникової системи глобального позиціювання, що клієнт носить із собою. У такий спосіб через супутник можна визначити місцезнаходження людини у випадку її викрадення. Вартість процедури становить 4 тис. дол, при цьому щорічна абонентська плата, що стягується за моніторинг місцезнаходження власника чипа, складе ще 2 тис. дол. Крім чипа, покупці одержують так звану "тривожну кнопку", за допомогою якої можуть сповістити компанію та поліцію про те, що останнім варто негайно почати операцію зо порятунку заручника.
Скептики, однак, упевнені, що дана технічна розробка - усього лише дрібничка, не здатна надати реальну допомогу в кризовій ситуації. Дійсно: у той час, як сам чип імплантується між шкірою і м’язами на руці в тому місці, де його складно буде помітити, викрадачі можуть легко виявити і знищити зовнішній передавач GPS, У такий спосіб мікрочип стає абсолютно марним, відзначають представники організацій із захисту прав споживачів.
Фірму-розробника ця критика, схоже, не лякає. За словами представника компанії, їхні продажі чипа ростуть на 13% на рік, і наступного року компанія має намір запропонувати свої послуги жителям Бразилії, Колумбії і Венесуели.
Відповідно до офіційної статистики, за останні три роки збільшення цього виду злочинів у Мексиці склало майже 40%. За цим показником Мексика може посперечатися за лідерство лише з Іраком і Колумбією. Тим часом, за даними незалежної дослідницької організації ICESI, фактична статистика перевищує офіційну в десять разів, повідомляє агентство "Рейтер".
Одним із найгучніших викрадень останнім часом, стало викрадення та вбивство 14-річного Фернандо Марті - сина великого бізнесмена. Цей злочин буквально сколихнув всю країну. Тепер усе більше людей, не тільки заможних, але й представників середнього класу, готові платити чималі суми, щоб почувати себе в безпеці.
"Людину можуть викрасти просто заради наручного годинника. Усі живуть у страху", - говорить 28-річна Крістіна, що відмовилася назвати своє прізвище. Вона і сім членів її сім'ї вже вживили собі радіопередавачі в якості "превентивної міри".
За матеріалами:
Point.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас