Український фондовий ринок став найгіршим у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український фондовий ринок став найгіршим у світі

Фондовий ринок
2301
За підсумками восьми місяців 2008 року український фондовий ринок став найгіршим в усім світі. З початку року він впав на 54,5%, тим самим обігнавши свого основного конкурента - китайський ринок, що знизився на 53,9%.
Не останню роль у досягненні такого "феноменального успіху" зіграли останні два тижні серпня. Так, за період з 18 по 28 серпня індекс ПФТС просів на 19,9%. З головного аутсайдера індексу ПФТС не допоміг вибратися навіть "відскок" в останній робочий день літа (29 серпня індекс виріс відразу на 3,86%).
"У наших трейдерів уже добре виробився стадний інстинкт. Вони дивляться, що ринок США падає, і йдуть за ним. Хоча раціональне "дно" нашого фондового ринку перебувало на рівні 630-650 пунктів індексу ПФТС", - вважає старший аналітик інвестиційної компанії "Проспект Інвестментс" В'ячеслав Король.
Але якщо під тиском американського негатива наш ринок ще зберігав видимість стабільності (щоденне падіння індексу не перевищувало 2,6%), то коли своє слово сказали росіяни, нерви вітчизняних торговців не витримали, а те, що відбувається на нашому ринку, почало нагадувати натуральну паніку. Так, у вівторок 26 серпня, коли президент Росії Дмитро Медведєв підписав указ про визнання незалежності Південної Осетії та Абхазії, індекс ПФТС знизився на 3,5%. За два наступні дні падіння набуло і зовсім пікіруючий характер - ринок обрушився більш ніж на 10%.
Вадим Янковський, начальник аналітичного відділу компанії "Аврора Капітал":
Ми думаємо, що "дном" стануть 480-500 пунктів по індексу ПФТС. По-перше, на цих рівнях папери виявляться фундаментально дуже привабливими для "довгих" покупок нерезидентів. Раніше на цих рівнях стартувало активне входження нерезидентів в українські папери в 2006 році.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас