Яценюк: Енергетична безпека в Україні залежить від розробки та будівництва нових шахт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк: Енергетична безпека в Україні залежить від розробки та будівництва нових шахт

Енергетика
174
Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк вважає, що енергетична безпека в Україні залежить, зокрема, від розробки та будівництва нових шахт.
"Питання енергетичної безпеки для України пов'язане, у тому числі, з розробкою і будівництвом нових шахт", - сказав він під час візиту в шахтарське місто Червоноград Львівської області в неділю, повідомляє прес-служба Верховної Ради.
При цьому спікер відзначив, що будівництво однієї шахти в середньому коштує від 5 до 7 млрд грн. Отже, при плануванні нової шахти необхідно враховувати, "по-перше, такий важливий фактор, як запас вугілля, по-друге, якість вугілля, по-третє, так звану потужність шару".
За словами А.Яценюка, у цей час початі роботи з розробки проектно-кошторисної документації будівництва нової шахти у Львівській області, "важливого не тільки з погляду енергетичного, але й суспільного питання - людям потрібна робота".
Голова Верховної Ради висловив стурбованість із приводу запасів вугілля у Львівській області, які становлять 1 млрд тонн, а на окремих шахтах - тільки на найближчі два роки. А.Яценюк переконаний у необхідності думати над тим, як переводити шахтарів з неприбуткових шахт в інші сектори народного господарства, а шахти будувати тільки у випадку економічної рентабельності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас