"Ростехнології" хочуть збанкрутувати AiRUnion — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ростехнології" хочуть збанкрутувати AiRUnion

Енергетика
253
Росмайно і "Ростехнології" розробляють план банкрутства авіакомпаній "Красейр" і "Домодєдовські авіалінії", що входять в AiRUnion. Ця перспектива обговорювалася на нараді у віце-прем'єра Сергія Іванова в четвер, повідомляє газета "Ведомости" 1 вересня з посиланням на джерело, близьке до альянсу.
У той же час співвласник AiRUnion Борис Абрамович вважає, що банкрутство може привести до кризи всієї авіаційної галузі, тому що відмова "Красейра" виплачувати борги приведе до банкрутства і його кредиторів. Банкрутство AirUnion, на думку видання, буде вигідно для "Ростехнологій", які за указом президента Дмитра Медведєва повинні одержати акції альянсу, тому що в цьому випадку корпорації не доведеться брати на себе заборгованість більше одного мільярда доларів. У той же час борги AiRUnion, за які "Ростехнології" у будь-якому разі нестимуть відповідальність, становлять, за даними джерел газети, уже близько 100 мільйонів доларів, у той час як вартість активів авіакомпанії набагато менша від цієї суми.
У цей час в Арбітражному суді Москви розглядаються також фінансові претензії ФНС до "Красейра", що, на думку податківців, за період з 1 січня 2004 року по 30 вересня 2005 року недоплатила в бюджет суму 561 мільйон рублів. Крім цієї суми ФПС хоче донарахувати авіакомпанії 259 мільйонів рублів штрафу і пені. Крім того, уже є рішення ФПС донарахувати компанії 524 мільйонів рублів податків і 181 мільйон штрафу за період з жовтня 2005 року по кінець грудня 2006 року. Компанію звинуватили у використанні лізингових схем для ухилення від податків. При цьому використані "Красейр" лізингові компанії були залежні від авіакомпанії, підконтрольні їй і були "початково створені з метою мінімізації податкового тягаря", говориться в документах ФПС. Таким чином, заборгованість AiRUnion може вирости ще на суму близько 60 мільйонів доларів.
Нагадаємо, що 26 серпня Сергій Іванов виступив із заявою про те, що уряд не допустить банкрутства AiRUnion. У той же час позов про банкрутство "Красейр" уже подала в суд лізингова компанія "Ілюшин Фінанс", а банкрутства "Домодєдовські авіалінії" домагається в суді найбільший кредитор AiRUnion - "Російська нафтова група".
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас