Ірак підписав з Китаєм нафтовий контракт на 3 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірак підписав з Китаєм нафтовий контракт на 3 млрд дол.

Енергетика
178
Ірак підписав контракт вартістю $3 млрд із Китайською національною нафтовою корпорацією (China National Petroleum Corporationна) на розробку на своїй території нафтового родовища.
Це перший великий контракт у нафтовій сфері після скинення режиму Саддама Хусейна і перший випадок за останні 35 років, коли іноземна компанія допущена працювати на іракських родовищах , повідомила телекомпанія CNN.
China National Petroleum Corporation, відповідно до підписаного контракту, одержала право на розробку родовища al-Ahdab у південному Іраку терміном на 20 років. Контракт потребує офіційного схвалення уряду, але влада Китаю обіцяє його затвердити, запевнив прес-секретар Міністерства нафти Ассім Джихад.
На початковому етапі розробки родовище дозволить добувати 25 тис. барелів нафти на день із виходом на видобувну потужність 125 тис. барелів на день через три роки.
В Іраку добувається 2,5 млн барелів нафти на день із яких 2 млн. відправляється на експорт. Ці обсяги практично зрівнялися з темпами видобутку та продажу нафти напередодні скинення Хусейна, однак нижчі, ніж обсяги напередодні війни в Перській затоці в 1991 році.
Уряд Іраку розраховує на те, що протягом найближчих п'яти років удвічі збільшить обсяги видобутку нафти.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас