Ціна нафти цього тижня показує рекордне зростання за 2 місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна нафти цього тижня показує рекордне зростання за 2 місяці

Енергетика
343
Ціна нафти з початку поточного тижня збільшилася на 3,1%, що є рекордним приростом майже за два місяці, повідомило агентство Bloomberg.
Останні дні паливо дорожчає через наближення урагану "Густав" до районів нафтовидобутку в Мексиканській затоці.
"Вартість підвищується на очікуваннях, що ураган "Густав" ударить по серцю нафтогазодобування регіону - Мексиканській затоці", - відзначає директор ринкових досліджень TFS Energy LLC Едісон Армстронг.
Тропічний шторм "Густав" рухається в напрямку Мексиканської затоки, де зосереджено більше 20% нафтовидобутку і 14% газовидобутку США. Він може набути силу урагану і досягти узбережжя Луїзіани (США) 1 вересня. Його міць порівнюється із найбільш руйнівними ураганами останніх років "Катріною" і "Ритою".
За деякими оцінками, "Густав" може зупинити видобуток 1,2 млн барелів нафти на добу, якщо обрушиться на морські нафтовидобувні платформи.
Ціна жовтневих ф'ючерсів на нафту марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) до 17:02 МСК виросла на $2,53 (2,2%) відносно закриття попереднього торговельного дня і становила $118,12 за барель. За останній рік сировина подорожчала на 61%.
Вартість ф'ючерса на нафту Brent на жовтень на лондонській біржі ICE Futures з початку торгів у п'ятницю піднялася на $2,18 (1,9%) - до $116,35 за барель.
Традиційні торги в залі NYMEX не будуть проводиться 1 вересня у зв'язку з вихідним днем у США. Учасники ринку зможуть здійснювати угоди в електронній системі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас