Дохід від оподаткування швейцарської нерухомості виріс вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дохід від оподаткування швейцарської нерухомості виріс вдвічі

Нерухомість
182
За останні вісім років заробітки країни від оподатковування угод з нерухомістю виросли у два рази. Багато в чому це відбулося завдяки збільшенню цін на житло, оскільки розмір податку залежить від вартості будинку.
У великих містах країни за реєстрацію нового будинку власник платить більше $15,6 тис. Покупець нерухомості оплачує держмито за реєстрацію права власності. А при одержанні іпотечного кредиту необхідно заплатити податок, що складає 2% від розміру позики, і страховку іпотечної заставної. Розмір податкових зборів залежить від вартості будинку, а також терміну та умов іпотечного кредиту.
В 2000 році на реєстрації права власності при покупці нерухомості і на іпотечних заставних держава заробила €487,6 млн. Торік доходи скарбниці по цих статтях склали €975 млн, а за першу половину 2008 року в бюджет країни надійшло вже €529 млн.
Незважаючи на те, що іпотечних кредитів шведи стали брати менше, більша частина податків у скарбницю надійшла саме від угод по іпотеці, оскільки середній розмір іпотечного кредиту збільшився за останні три роки більш ніж на третину.
Національна асоціація домовласників кілька разів виступала за скасування держмита на реєстрацію права власності. Однак, це не принесло успіхів - тепер організація бореться за перегляд системи оподатковування при придбанні житла в цілому.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас