Долар знижується до євро та ієни на очікуваннях негативної статистики зі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар знижується до євро та ієни на очікуваннях негативної статистики зі США

Валюта
310
Курс долара США відносно євро та ієни знижується в п'ятницю на очікуваннях виходу негативних статистичних даних по американській економіці, повідомляє агентство Bloomberg.
Доходи американських громадян у липні, як прогнозують аналітики, знизилися на 0,2% до попереднього місяця, у той час як видатки, приблизно, збільшилися на 0,2%.
Американська валюта перебуває також під тиском в умовах продовження зростання вартості нафти через загрозу урагану в Мексиканській затоці.
"Ралі долара вичерпалось на цьому тижні, оскільки нафта знову почала зміцнюватись, що вдаряє по валюті", - відзначає валютний аналітик BNP Paribas у Лондоні Ян Станнард.
"Побоювання щодо не найкращого стану американської економіки продовжують визначати зміну курсу долара, у той час як збільшення вартості нафти, як завжди, є для американської валюти негативним фактором", - відзначає голова валютного відділу Sumitomo Trust & Banking Co. Осао Іїзука.
Американська нацвалюта подешевшала до європейської на 0,2% і торгується на рівні $1,4732 за євро проти $1,4706 на закриття торгів у четвер. Курс долара до ієни знизився на 0,7% - до 108,77 ієни в порівнянні з 109,5 ієни напередодні.
Долар у серпні подешевшав до євро на 5,9%. Євро знизився відносно ієни на 4,8% - рекордне місячне падіння з березня 2004 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас