Баку вирішить питання про продаж газу в Європу після переговорів з Газпромом і Туреччиною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баку вирішить питання про продаж газу в Європу після переговорів з Газпромом і Туреччиною

Енергетика
185
Рішення офіційного Баку про транспортування азербайджанського газу в Європу через територію Росії буде прийнято за підсумками переговорів з ВАТ "Газпром" і міністерством енергетики Туреччини, заявив голова МЗС Азербайджану Ельмар Мамедъяров після прибуття в Туреччину в п'ятницю.
Як передали турецькі ЗМІ, відповідаючи на запитання журналістів про можливість прийняття пропозиції "Газпрому" про придбання природного газу, що добувається на території Азербайджану, і одночасної відмови офіційного Баку від реалізації проекту "Набукко", Мамедъяров відзначив, що "ми поки не дали відповіді, зустрічі тривають як з "Газпромом", так і з міністерством енергетики Туреччини".
"Наше рішення залежить від підсумків переговорів з "Газпромом" і з міністерством енергетики Туреччини", - сказав голова азербайджанського МЗС, слова якого цитують турецькі ЗМІ.
Відповідаючи на запитання про вплив подій у Грузії на економіку Азербайджану, Мамедъяров відзначив, що "наші вантажі проходять через один міст у Грузії, і тут є зменшення (вантажопотоків). Але, нафтопровід "Баку-Тбілісі-Джейхан" діє на повну силу", - підкреслив міністр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас