Секретаріат президента прогнозує уповільнення зростання ВВП України до 5% в 2009 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Секретаріат президента прогнозує уповільнення зростання ВВП України до 5% в 2009 році

Казна та Політика
144
Реальне зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) в Україні в 2009 році через низку негативних факторів, імовірно, сповільниться до 5% у порівнянні з очікуваними 6,5% в 2008 році, прогнозує перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак.
"Зростання на 5% - це той прогноз, що ми могли б закласти і якого могли б домогтися", - сказав він на брифінгу в Києві в п'ятницю.
Шлапак відзначив, що очікується погіршення економічної ситуації в наступному році через збільшення ціни на газ, економічну нестабільність в Європі і зниження цін на метали, що негативно вплине на базових експортерів України.
Перший заступник голови секретаріату також підкреслив, що крім збереження зростання економіки надзвичайно важливим є завдання різкого зниження інфляції і збільшення цін у промисловості.
На його думку, необхідно ставити мету зменшення інфляції в 2009 році до однозначного рівня, а цін виробників - до 15% максимум, тоді як цього року, як очікується, інфляція перевищить 18%, а ціни виробників збільшаться на 40%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас