МВФ: Зарплати у Росії ростуть надто швидко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Зарплати у Росії ростуть надто швидко

Казна та Політика
440
У російській макроекономіці з'явилися ознаки перегріву. Про це повідомив Міжнародний валютний фонд у спеціальній доповіді, опублікованій за підсумками наради з урядом країни.
У МВФ відзначають, що збільшення внутрішнього споживання набагато випереджає динаміку ВВП. Крім того, роботодавці змушені прискореними темпами піднімати зарплати своїм підлеглим через дефіцит на ринку праці. Таким чином, зростання зарплат виявляється вищим, ніж збільшення продуктивності праці.
Серед мінусів російської економіки МВФ назвав й інфляцію, що у червні 2008 року в річному вирахуванні склала більше 15%.
Раніше про перегрів російської економіки заявляли кілька авторитетних економістів. Спочатку таку думку висловив міністр фінансів Олексій Кудрін, потім Світовий банк, а після цього - колишній голова Мінекономрозвитку, а нині керівник Ощадбанку Герман Греф.
Незважаючи на ознаки перегріву, МВФ відзначає, що в економіці Росії можна знайти і багато плюсів. Фахівці фонду, зокрема, вказують на відносну стабільність банківської системи в розпал світової фінансової кризи, зростання інвестицій і різке збільшення ВВП.
Згідно із прогнозом МВФ на найближчий час, економіка Росії продовжить залишатися стабільною, хоча інфляційний тиск як і раніше буде позначатися. В 2008 році зростання ВВП, як очікують у фонді, складе близько 7,8%, а в 2009-му - 7,3%.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас