Evraz Group зацікавлена в участі у можливій приватизації українських шахт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Evraz Group зацікавлена в участі у можливій приватизації українських шахт

Енергетика
137
Гірничо-металургійна промислова група Evraz Group зацікавлена в участі в можливій приватизації українських шахт.
Про це на прес-конференції повідомив президент Evraz Group Олександр Фролов.
"Якщо цей процес буде йти, то ми з високою ймовірністю будемо зацікавлені в тому, щоб у ньому брати участь", - сказав Фролов.
Він також відзначив, що компанія також зацікавлена в інших, що не передбачають зміни власника, формах інвестування в українську вугільну галузь, зокрема, у формі спільної діяльності, якщо такий механізм визнає доцільним українська влада.
Фролов також додав, що Evraz активно купує ліцензії на вугільні родовища, і у випадку, якщо українська влада буде продавати ліцензії на них, то Evraz буде розглядати можливість їх придбання.
Крім того Фролов підкреслив, що Evraz гіпотетично може розглядати можливість придбання активів в Україні в залізорудній і сталеливарній галузях, але конкретних дій у цьому напрямку компанія не вживає.
"Конкретних планів поки нема", - сказав Фролов.
Відповідаючи на запитання про можливості злиття Evraz Group з концерном "Індустріальний союз Донбасу", Фролов повідомив, що компанії зв'язують комерційні відносини як постачальника і споживача сировинної продукції, також можлива реалізація проекту спільного будівництва електростанції в Дніпродзержинську.
Президент Evraz Group підкреслив, що через 3-5 років (але не зараз) у компанії також, можливо, буде цікавий проект з будівництва порту в Україні.
Як повідомляло агентство, Evraz Group (головна компанія зареєстрована в Люксембурзі) є найбільшим виробником сталі в Росії і входить до числа 12 провідних сталеливарних компаній світу.
Він володіє Нижньотагільським, Західно-Сибірським та Новокузнєцьким металургійними комбінатами, компанією "Євразруда", Качканарським і Високогірським гірничо-збагачувальними комбінатами, а також Находкінським морським торговельним портом (усі - Росія); цими активами управляє компанія "Євразхолдинг", компанія також володіє активами в Італії, Чехії та США.
В Україні компанія володіє контрольними пакетами акцій ДМЗ ім. Петровського, "Сухої балки", "Баглейкокса", "Дніпрококса" і Дніпродзержинського КХЗ (усі - Дніпропетровська область).
Кабінет Міністрів розпорядженням №737-р від 14 травня затвердив концепцію реформування вугільної галузі.
Вона передбачає, зокрема, приватизацію об'єктів вуглепрому шляхом формування лотів та наступної реалізації їх на аукціонах.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас