У вересні можуть підвищити ставки "автомобільного" акцизного збору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У вересні можуть підвищити ставки "автомобільного" акцизного збору

757
Постанова Кабінету Міністрів України про підвищення ставок акцизного збору на автомобілі може бути винесена на розгляд Верховної Ради вже у вересні.
Таку думку висловив генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко.
За його словами, можливо, у документі буде запропоновано обкладати акцизним збором імпортовані, а також зроблені в Україні за допомогою машинокомплектів автомобілі.
Щодо подальшої долі законопроекту "Про внесення змін у Закон України "Про Митний тариф України" N2351-1 (щодо повернення 25%-го мита до 1 січня 2009 року, - ред.) Назаренко висловив думку, що депутати не будуть намагатися долати вето Президента України Віктора Ющенка.
"Не думаю, що Верховна Рада буде долати вето Президента України, тому що залишилося досить-таки мало часу. Гра свічок не варта... З мого погляду, не будуть уже намагатися, заради трьох місяців, збільшувати мито, а спробують зробити глобальні зміни", - підсумував він.
Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація з посиланням на Міністерство фінансів України про те, що в Україні розробляється постанова Кабінету Міністрів про введення нових ставок акцизного збору на автомобілі, відповідно до якої ставка акцизу на нові автомобілі повинні визначатися виходячи з їхньої вартості, а не об'єму двигуна, як це відбувається на даний момент.
Законопроект N2351-1 передбачає введення зниженого 10%-го мита на автомобілі із двигунами об'ємом 1-2,2 літри з 2009 року. Інші автомобілі будуть обкладатись 10%-вим митом з моменту опублікування Закону.
За оцінками представників ринку, у категорію 1-2,2 л потрапляють 80% всіх нових авто, що продаються в Україні. Президент України Віктор Ющенко повернув для повторного розгляду ВРУ законопроект "у зв'язку із грубим порушенням міжнародних домовленостей України, які містять його положення".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас