Стабільні постачання енергоносіїв з РФ у Європу збережуться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стабільні постачання енергоносіїв з РФ у Європу збережуться

Енергетика
147
Росія була і залишиться надійним постачальником енергоносіїв у Європу, незалежно від політичних відносин між різними державами, заявив міністр енергетики РФ Сергій Шматко журналістам у п'ятницю після прес-конференції президентів Росії і Таджикистану.
"Я вважаю, ми багато років працювали над формуванням навіть не іміджу, а статусу надійного постачальника енергоресурсів для Європи, і в будь-якій ситуації ми не повинні давати приводу, навіть в умовах політичної кон'юнктури, щоб страждав цей статус", - сказав С.Шматко, відзначивши, що трубопровід "Дружба" з радянських часів працює надійно, і в Росії немає намірів змінювати традицію.
"Наша позиція в наступному: ми зробимо все для того, щоб трубопровід "Дружба" як і раніше працював у стійкому режимі і забезпечував достатню кількість нафти для європейських споживачів. "Дружба" зарекомендувала себе протягом декількох десятиліть як один із найстабільніших і найстійкіших напрямків постачання радянської і російської нафти в Європу, і ми з дуже великою обережністю ставимося до спроб розхитати ситуацію", - сказав Шматко.
Британська газета Telegraph повідомила в п'ятницю з посиланням на неназвані джерела, що європейським споживачам російської нафти, що йде по трубопроводу "Дружба", варто приготуватися до скорочення постачання палива, якщо ЄС введе санкції проти РФ або НАТО активізує свої дії в Чорному морі. За даними видання, чиновники вже доручили "Лукойлу" скоротити постачання по цьому нафтопроводі в понеділок - саме на цей день намічене позачергове засідання саміту ЄС, на якому може бути ухвалено рішення про введення санкцій відносно Росії.
У прес-службі "Лукойла" Агентству нафтової інформації (АНІ) у п'ятницю заявили, що "компанія "ЛУКОЙЛ" продовжує постачання нафти та нафтопродуктів у країни Європи в колишньому режимі відповідно до укладених контрактів". "Ніяких попереджень із уряду РФ у компанію не надходило", - заявив представник компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас