Проїзд у маршрутках може подорожчати до 5 грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проїзд у маршрутках може подорожчати до 5 грн

1459
На думку перевізників, проїзд може подорожчати, якщо доведеться встановлювати обладнання або платити кондукторам.
Директор однієї з фірм-перевізників Микола Бацан припускає, що "тарифи можуть піднятися до 4-5 грн.". На думку його колеги Віктора Лебедєва, ціни підняти не дозволять, а збитки будуть рости, так що маршруток стане менше.
Водії ж маршруток про підвищення тарифів говорять із побоюванням - великий шанс втратити своїх пасажирів. "Без підвищення просто не обійтися, підприємства працюють у збиток, дуже дорогі запчастини і солярка, - розповідає водій маршрутки Олександр. - Чув, що вже з 1 вересня квиток у столичному автобусі буде коштувати не менше 3 грн. І це ще не межа! Боїмося, що кияни цього не зрозуміють. Адже минуле підвищення на 25-50 коп. вони сприйняли ворожо. Якщо не буде пасажирів, ми залишимося без роботи...".
Самі перевізники впевнені, що кияни до нових цін зможуть звикнути. Нібито інфляція в країні рекордна, а вартість проїзду залишилася колишня. За словами автоперевізників, до кінця року вартість проїзду може змінитися ще кілька разів. Зараз уже точно ясно, що з вересня проїзд у маршрутках підніметься до 3 гривень. І це - не межа!
Варто так само сказати, що міська влада розробила нові умови для маршрутників. Їх планують затвердити на сесії Київради. Тепер водіям заборонять розмовляти під час поїздок як з пасажирами, так і по мобільному телефоні. Їм не можна буде їсти і пити, поки перевозять пасажирів, а так само розплачуватися під час руху.
Можливо, у салони маршруток повернуться кондуктори. Як й обіцяли раніше, перевагу на конкурсі серед перевізників будуть віддавати тим, у кого мікроавтобуси більші (від 21 місця) і не старі (не більше 5 років), з кондиціонерами, камерами спостереження, системами навігації.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас