Зерно завалило перевалку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зерно завалило перевалку

Аграрний ринок
363
Через скупчення на під'їзних коліях нерозвантажених вагонів із зерном Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") тимчасово призупинила транспортування зернових вантажів на Миколаївський портовий елеватор. Обмеження введені з 27 серпня і будуть діяти "до скасування", значиться в телеграмі відомства. "Як тільки звільнять наші вагони, призупинення знімуть", - повідомили в прес-службі "Укрзалізниці". За даними відомства, затор відбувся через запізнення суден, на які повинно було бути завантажено зерно.
На Миколаєвському портовому елеваторі не змогли назвати дату, до якої проблема може бути усунута. "Але перевалка йде, судна йдуть, - говорить заступник директора Миколаївського портового елеватора Володимир Клименко. - Якщо "Укрзалізниця" прийняла таке рішення, значить у цьому була необхідність".
Нагадаємо, що в травні аналогічна проблема виникла на Одеському портовому елеваторі. Затор відбувся внаслідок збільшення квоти на експорт зерна з України. Тоді через скупчення вагонів у порту "Російські залізниці" заборонили навантаження зернових вантажів призначенням на ст. "Одеса-порт" на адресу Одеського портового елеватора для всіх одержувачів. Зараз на підприємстві відзначають, що працюють без перебоїв і затримок, незважаючи на активність експорту. "Все нормально, працюємо в нормальному режимі", - говорить начальник транспортного відділу Одеського портового елеватора Олександр Гузенко.
З початку 2008-2009 маркетингового року (липень 2008 р. - червень 2009 р.) з України було експортовано 3,2 млн. т зерна, тобто близько 1,5 млн. т на місяць. За словами заступника міністра аграрної політики Юрія Лузана, експорт зернових у цей час іде в активному режимі.
Міністерство економіки прогнозує експорт зернових культур 16,5 млн. т в 2008-2009 маркетинговому році. За прогнозом Мінагрополітики на експорт буде відправлено 22,6 млн. т зерна врожаю 2008 р. Миколаївський портовий елеватор входить в "Хліб України".
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас