В Україні практично зупинена реалізація ріпаку на експорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні практично зупинена реалізація ріпаку на експорт

Аграрний ринок
911
У цей час в Україні спостерігається істотне уповільнення темпів реалізації на експорт насіння ріпаку. Про це заявив заступник міністра аграрної політики України Сергій Мельник, виступаючи на "Дні поля-2008" у Харківській області.
"З 2,8 млн. тонн ріпаку, зібраного в Україні в 2008 р., більше 2 млн. тонн у цей час перебуває на складах", - сказав заступник міністра.
Основною причиною цього Мельник назвав ту обставину, що в цей час більшість європейських країн переробляють олієнасіння власного виробництва і поки не висловлюють зацікавленості в закупівлі даної продукції в Україні.
У даній ситуації з урахуванням початку збирання кукурудзи та соняшника Україна вже найближчим часом може зіткнутися із проблемою дефіциту складських приміщень для зберігання зерна, додав заступник міністра.
У цілому ж, за словами Мельника, темпи експорту сільгоспкультур з України в цей час залишаються досить високими - щомісяця країна поставляє на зовнішні ринки порядку 1,5-2 млн. тонн зерна.
"У зв'язку із цим міністерство в цей час не бачить якоїсь необхідності в адміністративному регулюванні експорту", - підкреслив Мельник.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас