Засідання РБ ООН щодо ситуації в Грузії закінчилось безрезультатно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Засідання РБ ООН щодо ситуації в Грузії закінчилось безрезультатно

357
Засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Грузії пройшло за взаємних звинувачень сторін, і завершилося без прийняття яких-небудь підсумкових документів, повідомляє Бі-Бі-Сі.
Під час засідання багато членів РБ засудили рішення Москви про визнання незалежності Південної Осетії та Абхазії. Зокрема представники Великобританії, США і Грузії звинуватили Росію в спробі зміни кордонів Грузії шляхом введення військ і наступним визнанням незалежності Південної Осетії та Абхазії.
У відповідь на це постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін заявив, що ці звинувачення недоречні, оскільки Вашингтон і багато європейських країн визнали незалежність Косово. Також В.Чуркін згадав про введення військ США в Ірак: він запитав американського представника Алехандро Вольфа про те, чи було виявлено в Іраку зброю масового знищення.
У свою чергу посланник Грузії в ООН Іраклій Аласанія заявив, що російські дії були ретельно сплановані, і закликав направити в Абхазію представників ООН.
Відзначимо, що на минулому засіданні не було висловлено ніякої реакції з боку Китаю, що часто виступає в ООН на боці Росії. Мовчали на засіданні і делегації В'єтнаму та Сирії, що, на думку дипломатів, свідчить про ізоляцію Росії в Радбезі ООН.
Також РБ ООН відмовилася схвалити запит з боку представників Південної Осетії та Абхазії на надання їм права участі в засіданні Ради. "Не було одноголосної підтримки, щоб позитивно відреагувати на відповідні запити", - заявив представник головуючої в Радбезі Бельгії Ян Граулс. При цьому він додав, що "Радбез продовжить і підсилить обговорення участі Південної Осетії та Абхазії в більш слушну мить".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас