Нігерія отримає іранські ядерні технології — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нігерія отримає іранські ядерні технології

Енергетика
246
Іран підписав угоду про передачу Нігерії мирних ядерних технологій з метою збільшення вироблення електроенергії африканської держави.
Представник делегації Ірану Мохаммед Алі Зейгами заявив, що його країна має повне право ділитися своїми ядерними технологіями з Нігерією, і відзначив, що "зараз необхідно займатися розробкою чистої енергії, оскільки викопне паливо рано чи пізно зникне".
У свою чергу, представник Міністерства закордонних справ Нігерії Тиджанні Каура підкреслив, що підписану угоду "не слід розцінювати як спробу його країни одержати програму з виробництва ядерної зброї". Докладні деталі угоди не повідомляються, передає Associated Press.
Уряд Ірану стверджує, що не веде розробок ядерної зброї і має право на "мирний атом". Однак виробництво високозбагаченого урану, що налагоджує Тегеран, потенційно є складової військової ядерної програми і викликає побоювання в міжнародного співтовариства.
8 серпня ц.р. Європейський союз ввів нові санкції відносно Ірану за відмову співробітничати щодо іранської ядерної програми. Повідомлялося, що країни ЄС скоротять видачу кредитів компаніям для обмеження торгівлі з Іраном, а також будуть уважно стежити за фінансовими компаніями, що співробітничають із іранськими банками, особливо з державним банком Bank Saderat.
Поки ніякої реакції на передачу Нігерії ядерних технологій ні від США, ні від ЄС не було.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас